Svieže tvarohové rezy
18. 10. 2010
Super rezy,lebo su sladké,aj osviežujuce,nakoľko je tam želatina. A máloktovie,že sa dajú pripraviť aj z obyčajného kompotu,či šťavy , z Tangu, Vita pomaranča a podobne. Tá nabobtnaná želatina sa využiva skôr na krémy, na iné veci. Ale klasika je klasika.
Takže ako na to.
Cesto - 3 vajička,300g pr.cukru, 2dl oleja, 2dl mlieka, 250g výb.muky , vanilka, prášok do pečiva, 1 PL kakaa
Plnka - 500g tvarohu/nemusi byť stači aj 250g kocka, kelimok, inak skôr hrudkovitý je fajn/, vanilka, 1 palmarin
Želé - 9dl vody, cukor podľa chuti,len troška, 2 Vita pomaranče,alebo Tangy, 1 zlatý klas
Vajička vyšlaháme s cukrom, pridáme olej, mlieko a nakoniec múku s práškom do pečiva, nakoniec kakao. Pečieme pri 220°C 30 min. Treba skusiť špáradlom,či sa nelepí.
Plnka - maslo vyšlaháme s cukorm, pridáme vanilku a po lyžičkách zašlaháme tvaroh.Ocukrime podľa chuti. Natrieme na koláč.Nakoniec polejeme želatinou.
Vo vode rozpustime Vita pomaranče,dochutime cukrom ,odoberieme z toho trochu na rozmiešanie zl.klasu a vlejeme. Povarime do husta a jemne teplý nalejeme navrch. Rozotrieme, len nesmieme rozotrieť priliž na kraje,lebo sa roztečie ako láva:-) Rovnomerne, aby nestieklo za okraje. Hotove krájame na kocky.
Nezdobíme,pretože želé pustí vodu, len tesne pred podávanim môžme posypať stružlikami čokolády, šľahačkou a višnou. Naozaj zdobiť tesne pred podávaním!
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.