Choď na obsah Choď na menu
 


Šalát a la Mátéčka

11. 10. 2010

Potrebujeme: 4 vajíčka uvarené na tvrdo, 4 lyžice horčice/najlepšia je francúzska/, 1 lyžica oleja, 1 lyžica citrónovej šťavy, alebo ocot, soľ, čierne korenie, mix čerstvej zeleniny/ cca 300 g/

Postup: Vajíčka postrúhame na najmenšom strúhadle, alebo pretlačíme cez sito, pridáme horčicu, soľ, čierne korenie,  ocot, alebo citr.šťavu, olej.  Túto zmes poriadne vymiešame, pridáme k postrúhanej, alebo pokrájanej zelenine, premiešame. Dáme do chladničky vychladnúť. Je to výborné ako príloha k mäsitým jedlám, ale nám to veľmi chutilo ako samostatný šalát s pečivom,alebo len tak.

Obrázok

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.