Choď na obsah Choď na menu
 


Šošovicová ryža

20. 10. 2010

Potrebujeme: cca 5 dkg suchej šošovice, 1 cibuľa, 500 g ryže, vegeta, soľ, olej

Postup: Šošovicu uvaríme do mäkka. Na oleji speníme cibuľu, pridáme ryžu a trochu opečieme. Pridáme precedenú šošovicu, premiešame. Zalejeme vodou, asi tak na 1 cm :-) nad ryžou, ovegetíme, osolíme. Ryžu dusíme na malom ohni kým nezmäkne.

Jeden zo spôsobov dusenia ryže, mne sa osvedčil : Robím ju v jenskej mise a keď ryža začne vrieť, vhodím o predhriatej rúry a na 150 stupňov udusím. Takto sa mi ryža vždy podarí. :-)

Pozn. Keď chcete vidieť ryžu ako vyzerá, kliknite sa na recept "Kuracie prsia na šampiňónoch"

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.