Choď na obsah Choď na menu
 


Lahodné zemiaky od Jamieho Oliviera

11. 10. 2010

Potrebujeme : Zemiaky, tak asi na jeden pekáč, 2 -3 hlavy cesnaku, olivový olej, soľ, vegeta, petržlenová vňať/môže byť aj sušená/

Postup: Stredne veľké zemiaky poriadne umyjeme, vyčistíme a neošúpané pokrájame na štvrtky. Poukladáme na pekáč, pridáme pekné a zdravé, neošúpané, cesnakové strúčiky. Posypeme petržlenovou vňaťou, posolíme, posypeme vegetou, zalejeme olivovým olejom, opatrne premiešame. Dáme piecť do vyhriatej rúry, najprv na menšom stupni, keď zemiaky zmäknú dáme teplotu vyššie a dopečieme do chrumkava.

Je to veľmi chutná príloha k mäsu, ale so šalátom aj ako samostatné jedlo.  Tie cesnaky upečené v šupke sú famózne!!!! 

Obrázok

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

máľ PRAVDU

(maťa, 18. 10. 2010 13:26)

ja robim podobné, ale nešupem ich.Umyte nakrájam na kružky, a pečiem.Solene, kminované s cesnakom.
Super chrumkavé.Tým,že je tam šupka,drži to pokope kruh myslim a potom je to ozaj super ako chipsy