Lahodné zemiaky od Jamieho Oliviera
Potrebujeme : Zemiaky, tak asi na jeden pekáč, 2 -3 hlavy cesnaku, olivový olej, soľ, vegeta, petržlenová vňať/môže byť aj sušená/
Postup: Stredne veľké zemiaky poriadne umyjeme, vyčistíme a neošúpané pokrájame na štvrtky. Poukladáme na pekáč, pridáme pekné a zdravé, neošúpané, cesnakové strúčiky. Posypeme petržlenovou vňaťou, posolíme, posypeme vegetou, zalejeme olivovým olejom, opatrne premiešame. Dáme piecť do vyhriatej rúry, najprv na menšom stupni, keď zemiaky zmäknú dáme teplotu vyššie a dopečieme do chrumkava.
Je to veľmi chutná príloha k mäsu, ale so šalátom aj ako samostatné jedlo. Tie cesnaky upečené v šupke sú famózne!!!!
Komentáre
Prehľad komentárov
ja robim podobné, ale nešupem ich.Umyte nakrájam na kružky, a pečiem.Solene, kminované s cesnakom.
Super chrumkavé.Tým,že je tam šupka,drži to pokope kruh myslim a potom je to ozaj super ako chipsy
máľ PRAVDU
(maťa, 18. 10. 2010 13:26)