Pravá sviečková od Maťky
29. 10. 2010
potrebujeme: pravú hov.sviečkovicu, ale ako náhrada stačí lacnejšie hov.zadné, olej, polievkovú zeleninu, smotana na varenie, kyslá smotana, múka, soľ, korenie, bobkový list, horčica, ocot
Mäsko umyjeme a osmažime na oleji, kým nenaberie peknú hnedú farbu.
V pekáči, alebo hrnci udusíme na cibuľke zeleninku. Vložíme mäsko, prikryjeme zeleninkou, pridáme bobkový list, podlejeme vodou a podusíme.
Osolíme, ovegetíme, okoreníme. Udusíme do mäkka. Nakoniec podlejeme mliekom, smotanou na varenie alebo najlepšie je klasickou kyslom smotanou a zátrepkou. Najprv zahustime omáčku zátrepkou z múky, vody a vajička, pridáme kyslú smotanu. Pridáme za 2 PL horčice, trošku octu, ocukríme, dochutime magi...a je hotová.
Jedna PL masla výborne zjemní omáčku ...
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.