Choď na obsah Choď na menu
 


Kuracie prsia na šampiňónoch

20. 10. 2010

Potrebujeme: cca 700 g kuracích prsíčok, 1 konzervu šampiňónov,  2 ks hubový vývar kocka, 3-4 PL kyslej smotany, cibuľa, olej, 1 PL múky, trochu mlieka,cukor, soľ, čierne korenie, červ.paprika mletá

Obrázok Postup: Kuracie prsia pokrájame na rezne, oklepeme, osolíme a posypeme čiernym korení. Opečieme na oleji do ružova. V ďaľšej nádobke speníme cibuľku na oleji, pridáme červenú papriku,scedené šampiňóny, zalejeme vodou,cca 0,5 l, pridáme kocky hub.vývaru a povaríme. V miske si pripravíme habarku/zásmažku/ z múky, kyslej smotany a mlieka, vlejeme do šampiňónov. Rozmiešame a povaríme. Ochutíme cukrom, vegetou, soľou a cca 8 minút varíme. Opečené prsíčka vložíme do tejto omáčky. Podávame s ryžou, alebo ako na obrázku, výborne chutí so šošovicovou ryžou, ktorej recept nájdete v rubrike Prílohy:-) 

 

 

DOBRÚ CHUŤ!!!!!!!   

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

*__*

(Nikuš, 16. 11. 2012 12:05)

toto je ten najlepší spôsob prípravy mäsa aký som robila :) je to neskutočne výborné :) odporúčam :) MŇAAAAAM *_* ( ale robila som s kuracím bujónom a bez červenej papriky :) )

ryža

(mata, 27. 10. 2010 13:29)

tak podobne robi aj môj manžel ryžu,to je jeho špecialita.robil toaj v Otcovi v akcii,ked sme boli. Na cibulke a masti osmahnuť suchu ryžu,zaliať dobre a potom šupnuť.Uvari sa super,má chuť taku zapekanu,no super.
Milujem tu ryžu,aj manžela.